tiistai 31. maaliskuuta 2015

Ensiaskeleita

Lähtötilanne tälle laihdutusprojektille on se, että olen alle 160 cm "pitkä" ja painoa on vuosien saatossa kertynyt salakavalasti 97 kg, joka on pituiselleni naiselle aivan helvetisti liikaa. Pudotettavaa olisi noin 40 kg:n edestä, eli "pikkuinen" projekti edessä! Vartalomallini on kuitenkin sellainen, että olen lihonut aika tasapaksusti ja en näytä ihan niin isolta, kuin mitä vaaka näyttää. Jonkin aikaa olen kuitenkin katsonut itseäni peilistä inhon vallassa ja olen tuntenut oloni todella jaksamattomaksi ja väsyneeksi.

Olen ollut laihdutuskuureilla aiemminkin ja ihan onnistuneestikin. Parhaat tulokset sain pari vuotta sitten kokeillessani Insanity workout -ohjelmaa. Laihduin kuukaudessa 10 kg ja painonpudotus olisi varmasti jatkunutkin tasaiseen tahtiin, mutta tulin kipeäksi ja samaan syssyyn tapasin vielä poikaystävänikin, joten kuntoilu jäi kakkoseksi...

Insanity on todella rankka ohjelma, varsinkin kun kunto on ihan nollissa. Viimeksi huomasin kuitenkin jo viikon jälkeen pieniä ja isojakin muutoksia. Kävellessä ryhti oli parempi ja joka päivä jaksoi jo pelkän lämmittelynkin vähän paremmin. Eilen aloitin ensimmäisen kuukauden treeniputken ja ohjelman ensimmäinen päivä on aina "Fit Test", joka meni itselläni ihan tuskallisen huonosti. Teen myöhemmin erillisen postauksen ensimmäisen viikon tuloksista ja päivitän niitä sitten kahden viikon välein, niin näkee kehityksenkin paremmin.

Toinen muutos on meneillään ruokavaliossa. Olen hyvinkin pitkälti ollut aina tunnesyöjä ja jos on paha mieli, niin himoitsen kiinalaista ruokaa, juustonaksuja ja suklaata. Mieluusti kaikkia saman illan aikana. Terveellistä? Ei todellakaan. Olen todennut vuosien saatossa Kiloklubin todella hyväksi apuriksi laihdutukseen. Sivustosta on hyötyä niin monessa asiassa! Sinne voi syöttää kaikki syödyt sapuskat ja liikunnat ja sivusto kertoo oletko syönyt oikein ja liikkunut tarpeeksi. Se on toiminut itselleni tosi hyvänä motivaationa. Erityisen hyvänä pidän sitä, että sieltä näkee heti onko saanut ruoasta oikeanlaista energiaa, tarpeeksi kuituja ja onko syönyt suositellun määrän vihanneksia. Voi sitä onnen päivää, kun saa kaikki ruokapallerot vihreiksi!

Itse teen usein myös niin, että saatan suunnitella etukäteen seuraavien päivien ruokalistat kiloklubin sivuilla. On helpompaa pysyä ruodussa, kun on määritellyt itselleen ruoka-ajat ja ateriakokonaisuudet valmiiksi. Ei tule syötyä välipalaksi mitä sattuu, vaan oikeasti järkevää ja hyvää ravintoa. Kalorit - niin syödyt, kuin kulutetutkin näkee yhdellä vilkaisulla ja itse ainakin saan hyvän mielen siitä, kun näen onnistuneeni laihdutuksen kultaisessa säännössä: kuluta enemmän kuin syöt.

Tässä vähän lyhyesti taustojani ja vastaisuudessa olisi tarkoitus kertoa lähes päivittäin fiiliksiä ja tietysti myös hulluista treenihetkistä, ruokavaliosta ja herkkuhimoista. Nyt on verensokeri tosi alhaalla ja mieli huutaa TUMMAA SUKLAATA, mutta menen kiltisti tekemään jotain terveellistä iltapalaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti