perjantai 3. huhtikuuta 2015

reeniä reeniä...

Ensimmäinen viikko on sujunut aika hyvin. Insanity on (kuten arvata saattaa) aika hullua, mutta ihan hyvällä tavalla. Eilen oli Cardio Recovery, joka on yksi lempparini. Hitaampaa ja "kevyempää" treeniä (oikeasti tässä valuu hiki varmaan enemmän kuin  muissa :D ) ja venyttelyä, jota ainakin oma kroppani suorastaan huutaa tässä vaiheessa. Illalla tein vielä lähes tunnin kävelylenkin kaverin ja koiran kanssa. Illan kruunasi saunominen.

Perjantain treeniä olin odottanut koko viikon jo vähän kauhulla. Vuorossa oli Pure Cardio, joka alkaa 11 minuutin lämmittelyllä, jonka aikana tehdään muutaman liikkeen sarjat kolme kertaa, joka kerta lisätään vauhtia ja voimaa. Tässä vaiheessa alkaa ensimmäiset hikipisarat valua otsalta... Sen jälkeen on kuuden minuutin venyttely, jonka jälkeen alkaa varsinainen treeni, joka kestää vain 15 minuuttia, mutta on jatkuvaa liikkumista ilman taukoja. Koko treenin aikana on muutenkin varsinaisia taukoja vain kaksi ja niiden aikana ei ehdi oikeastaan muuta kuin pyyhkäistä hikeä otsalta ja juoda vähän vettä. Itsehän jouduin pitämään muutaman ylimääräisen vesitauon ja muutenkin tasaamaan hengitystäni. Lopuksi oli vielä viiden minuutin venyttely, jonka aikana hikeä vaan valui ja valui ympäri kehoa.

Loppujen lopuksi tämä perjantain treeni ei ollut niin paha, kuin muistin ja odotin. Olihan se aikamoista rääkkiä, mutta sen jälkeen olo oli kuin voittajalla. I DID IT! Itse venyttelin vähän lisää treenin jälkeen ja keräilin itseäni lattialla.

Olen pohtinut, että miten merkkaisin treenini kiloklubiin, kun siellä ei Insanityä ole listattuna, mutta tähänkin ongelmaan olen kehittänyt ratkaisun. Löysin sivuston, jossa voi laskea eri treenien kalorit (http://insanitycalories.com/)  syöttämällä oman painonsa ja treenin tehon. Sitten olen mennyt kiloklubiin ja etsinyt sieltä tuota kalorimäärää vastaavan treenin ja itselläni ainakin step-aerobic, voimakas rasitus on antanut suht samat kalorimäärät. Tuon sivuston kalorimäärät ovat toki vain arvioita, mutta antavat kuitenkin jonkinlaista osviittaa kulutuksesta.

Torstain ruokasuunnitelmani menivät iltalenkin ja saunomisen vuoksi vähän pieleen. Olin suunnitellut katsovani sarjoja ja puputtavani samalla ison kasan vihanneksia ja dippiä, mutta toisin kävi. Kello oli saunan jälkeen jo kahdeksan ja tajusin syöneeni viimeksi joskus kahden-kolmen aikoihin. Ei näin! Nälkä oli ihan jumalaton, kun pääsin kotiin. Söin neljä kappaletta Vaasan ruispaloja (voilla ja palvikinkulla) ja siihen päälle vielä kokonaisen kurkun. :D

Olen yrittänyt pitää pastan ja riisin syömisen minimissä, mutta eilen syötiin ruoaksi täysjyväspagettia ja jauhelihakastiketta. Kastikkeen tein naudan jauhelihasta ja tuoreista tomaateista ja oli tosi hyvää.  Mutta vaikka spagetti oli täysjyvää, sain siitä kauhean hiilariähkyn. Puoli tuntia ruoan jälkeen oli niin hirvittävä väsy, että nukuin kahden tunnin päiväunet ja sen jälkeen oli koko illan pää kipeä. Eli meillä vältellään pastaa vastaisuudessakin.

Nyt nauttimaan loppupäivästä ja kun huomisen vielä jaksaa, niin sunnuntaina on lepopäivä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti