keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Ensimmäisten päivien kuulumisia

Kolmas päivä Insanityä takana ja voin kertoa, että lihaksissa kyllä tuntuu, että niitä on käytetty. Olen ottanut tavaksi tehdä treenin aamupäivällä, koska tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän treenin jäävän väliin, jos alan lykätä sitä myöhemmäksi. Päivien rutiini alkaa hiljalleen hahmottua mielessäni. Koska olen tällä hetkellä työtön, annan itselleni luvan nukkua aamuisin vähän pidempään, mutta kello on kuitenkin herättämässä jo 9:00. Usein tulee kyllä torkuttua senkin jälkeen vielä hetki, mutta olen kuitenkin yrittänyt nousta mahdollisimman ajoissa ylös, että pääsen treenaamaan.

Olen hirvittävän huono syömään aamusella, mutta nyt on ollut pakko tankata edes vähän täysjyvämuroja aamiaiseksi, että jaksaa paremmin. Ja olen oikeasti yrittänyt luoda itselleni terveellisen ruoka-aikataulun. Tällä hetkellä aamun aikataulu on siis sellainen, että herään, syön vähän aamiaista, käyn koiran kanssa ulkona ja sen jälkeen treenaan. Yleensä olen jo reippaasti ennen puoltapäivää käynyt suihkussa ja valmiina uuteen päivään.

Eilen illalla tuli poikaystävän kanssa puheeksi, että sykemittari olisi kiva lisä tähän projektiin. Ja mitä sanoi poikaystävä... "Mulla on tuolla kyllä yks, jos haluat lainata?" Eli nyt on myös sykemittari mukana kuvioissa ja tänään oli ensimmäinen treenikerta sen kanssa.

Insanityssä oli eilen vuorossa Plyometric Cardio Circuit ja tämän päivän treeni oli Cardio Power & Resistance. Kumpainenkin on (kuten nimestä saattaa päätellä) aikamoista cardio-rääkkiä. Tänään oli jotenkin tosi vaikea päivä, koska 40 minuutin treenin aikana ehdin  monta kertaa tuskastua itseeni ja jaksamattomuuteeni. Taukoja oli pakko pitää ja välillä tunsin itseni luovuttajaksi, kun en jaksanut vetää ihan täysillä. Lohduttauduin kuitenkin sillä, että sykemittarin mukaan syke pysyi tauoista huolimatta korkeana koko treenin läpi. Tämän päivän maksimisyke oli 208. HUH!

Huomista treeniä odotan innolla, sillä Cardio Recovery on ehdoton lempparini. Liikkeet ovat hitaita, mutta sen verran raskaita, että hiki valuu varmaan enemmän kuin missään muussa Insanityn treenissä. En ole ihan vielä päättänyt, että mitä teen ensimmäisen kuukauden jälkeen. Treenikalenterin mukaan ensimmäisen kuukauden jälkeen tulee Recovery Week ja sen jälkeen alkaa vielä rankempi treeni. Veikkaan kuitenkin, että oma kuntoni ei ole vielä kuukaudessa parantunut niin paljoa, että jaksaisin tehdä toisen kuukauden sen vaatimalla voimalla. Saattaa olla, että tulee tehtyä ensimmäinen kuukausi kahteen kertaan ja siirryttyä vasta sen jälkeen isommille vesille.


Sitten vähän ruokajuttuja. Olen aika tyytyväinen eilisen kalorimäärään, sillä päivän sapuskoista tuli yhteensä 1546 kcal. Onnistuin myös siinä, että söin tasaisesti päivän mittaan.

Tiistai:

Aamiainen: 2dl All-Bran Regular muroja + 2dl maitoa

Lounas: 300g kanasalaattia, jossa oli salaattia, kurkkua, grillattua kanaa, puolikas kananmuna, ja muutama mini-mozzarellapallo (ei mitään kastikkeita).

Välipala: 2 viipaletta saaristolaisleipää, jossa oli päällä oivariinia, viipale juustoa ja kasa kurkkuviipaleita. Lisäksi join kahvia ja teetä.

Päivällinen: 3 kpl perunaa, karjalanpaistia ja yksi ruispala. Ruokajuomana join lasin maitoa.

Sen verran eilisen aterioinnissa oli paranneltavaa, että syötiin päivällistä vasta aika myöhään ja siinä vaiheessa oli tietysti jo huutava nälkä. Karjalanpaistista tulin niin täyteen, että iltapalaksi en syönyt mitään, kun ei ollut nälkä.

Keskiviikko:

Aamiainen: 2dl All-Bran Regular muroja + 2dl maitoa.

Lounas: 2 perunaa ja karjalanpaistia.

Välipala: Kahvi + karjalanpiirakka (Käytiin äidin kanssa kaupungilla ja kahvilla ja voin kertoa, että teki niin jumalattomasti mieli niitä kaikkia ihania kakkuja ja piirakoita ja muita herkkuja... )

Päivällinen: Itsetehtyjä pihvejä broilerin jauhelihasta (3kpl) ja lisukkeena iso kasa ratatouillea + lasi maitoa.

Iltapala: Iltapalaksi olisi tarkoitus syödä mustikoita ja maustamatonta jogurttia.

Näiden sapuskoiden kanssa tämän päivän saldo on 1130 kcal. Kauhean vähän, vaikka tuntuu, että olen syönyt aika paljon! :o Voi olla, että lisään iltapalaan vielä viipaleen, tai pari ruispaloja ja teetä. Pitäisi kuitenkin saada päivän mittaan tasaisesti ja tarpeeksi energiaa, että jaksaa treenata.

Nyt lähden katsomaan, josko poikaystävä lähtisi meidän (minun ja koiran siis :D ) kanssa vielä iltakävelylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti